Концертне турне українськими містами, присвячене 100-річчю Українського Радіо та 95-річчю оркестру, відбудеться 16 вересня 2024 року.


Концерти модерують: заслужений артист України Дмитро Хоркін, а також популярні ведучі програм Українського Радіо — Галина Бабій і Роман Коляда.

"Симфонічний оркестр Українського Радіо володіє такою ж вражаючою історією, як і саме Українське Радіо. Він був заснований третим серед усіх радійних оркестрів Європи, на рік раніше, ніж знаменитий BBC оркестр. За роки своєї діяльності Симфонічний оркестр записав тисячі творів, що охоплюють українську та світову класичну музику, які дбайливо зберігаються в наших архівах. В період незалежності оркестр розпочав еру яскравих медійних проектів і гастролей на найвідоміших світових сценах, які завжди викликають великий інтерес. Для багатьох слухачів нинішній тур містами України — це унікальна можливість на власні очі побачити і почути легендарний колектив", — підкреслив виконавчий продюсер Українського Радіо Юрій Табаченко.

Вхід на заходи вільний, за умови попередньої реєстрації на сайті Українського Радіо або за посиланням. Гастрольний тур відбудеться у таких містах:

Черкаси (30 вересня 2024 року) -- Філармонія Черкаської області. Концерт розпочнеться о 18:00.

Полтава (01.10.2024) – Палац культури "Листопад". Концерт розпочнеться о 18:00.

Житомир (05.10.2024) -- Концертний зал телецентру філії АТ "НСТУ". Захід стартує о 18:00.

Хмельницький (06.10.2024) -- Хмельницька обласна філармонія. Початок концерту о 18:30;

Чернівці (07.10.2024) -- Чернівецька обласна філармонія. Початок концерту о 18:30;

Тернопіль (08.10.2024) -- Обласна філармонія Тернополя. Концерт розпочнеться о 18:30.

Рівне (13.10.2024) -- Міський Будинок культури. Початок концерту о 17:30;

Луцьк (14.10.2024) – Волинський обласний академічний український музично-драматичний театр, названий на честь Тараса Шевченка. Концерт розпочнеться о 18:30.

Львів (15.10.2024) -- Львівська національна філармонія. Початок концерту о 19:00.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами +380686114602 або поштою [email protected].

Українське Радіо є найвідомішим розмовним радіо в Україні, володіючи найбільшою мережею FM-частот та представляючи флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році радіо святкуватиме своє століття з моменту старту мовлення. У Києві його можна почути на частоті 105 FM. Всі частоти Українського Радіо та посилання на соціальні мережі Суспільного у регіонах доступні за вказаним лінком. Слухати Українське Радіо також можна через мобільний додаток suspilne.radio, на сайті ukr.radio, а також в застосунку "Дія".

Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського Радіо посідає провідне місце серед кращих симфонічних оркестрів України. За свою багату творчу історію колектив здійснив понад 10 000 записів симфонічної музики до Фонду Українського Радіо. Створено унікальну колекцію, яка складається з творів національної класичної музики, творів сучасних українських композиторів та шедеврів світової класики. Творчий колектив співпрацює із відомими оперними співаками та виконавцями-інструменталістами, такими як: Джон Лорд (Deep Purple, фортепіано, Великобританія), Кейко Мацуї (фортепіано, Японія), Анатолій Кочерга (бас, Австрія), Людмила Монастирська (сопрано, Україна), Олег Криса (скрипка, США) та багатьма іншими. Оркестр неодноразово здійснював яскраві та успішні концертні тури головними залами 17 країн Європи, Азії та Африки: Італії, Іспанії, Португалії, Франції, Нідерландів, Люксембургу, Бельгії, Швеція, Румунії, Польщі, Південної Кореї, Китаю, Гонконгу, Об'єднаних Арабських Еміратів, Алжиру і Тунісу. З 2005 року Симфонічний оркестр очолює народний артист України Володимир Шейко.

Вхід на концерти безкоштовний, але необхідна попередня реєстрація через сайт Українського Радіо або за наданим посиланням.

Related posts