20 тисяч доларів за нелегальний виїзд: у Львівській області правоохоронці зупинили спробу незаконного перетворення військовозобов'язаного за кордон.


За суму в 20 000 доларів 60-річний мешканець Трускавця дав згоду на підготовку комплекту документів для чоловіка призовного віку, що дозволив би йому легально перетнути державний кордон України через пункт пропуску та виїхати в одну з країн Європейського Союзу.

Чоловіка було затримано 12 вересня у місті Самбір відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, після того як він отримав 20 тисяч доларів від "клієнта". Правоохоронці викрили його під час проведення операції.

Особи, яку затримали, було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, що відповідно до частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України кваліфікується як незаконне переправлення людей через державний кордон України.

Йому може бути призначене покарання у вигляді ув'язнення терміном від семи до дев'яти років, а також позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з можливістю конфіскації майна.

Попереднє розслідування все ще в процесі.

Related posts